Home StudiebegeleidingLokaal 5 Voor leerlingen Voor ouders Voor scholenTarieven

Over Lokaal 5

Het pand van Lokaal 5 aan de Kerkenstraat 5 in Silvolde is in 1930 gebouwd (gemeentelijk monument) en is tot mei 2017 in het beheer geweest door basisschool de Plakkenberg in Silvolde.

Oorspronkelijk waren de kleuterschool en het wijkgebouw gevestigd in dit pand. Later hebben er diverse klassen (leergangen) in gezeten. Het pand bestaat uit vier klaslokalen. Door de krimp in leerlingenaantallen was dit karakteristieke pand al meer dan vijf jaar niet meer in gebruik door de basisschool zelf. Zij konden hun kinderen allemaal vestigen in het hoofdgebouw.

Het gebouw is nog wel enkele jaren verhuurd geweest aan Kentalis/Dr. Bosschool: onderwijs voor kinderen met een spraak- en/of gehoorprobleem. Doordat het pand niet gebruikt werd, werd het er niet beter op: onkruid, kapotte ramen en verloedering lag op de loer.

In de zomer van 2017 is er hard gewerkt om van het pand een multifunctioneel gebouw te maken. Inmiddels maken verschillende huurders gebruik van de voormalige klaslokalen in het gebouw.

Kijk ook eens op http://www.lokaal5silvolde.nl.

Ben je geïnteresseerd in studiebegeleiding of bijlessen in Silvolde? Vul dan onderstaand contactformulier in!

11 + 8 =

Bel direct