.

.
.

.

Bijles in wiskunde, natuurkunde, scheikunde en aanverwante vakken

Bijles in economie en m&o

Heb je hulp nodig bij het begrijpen van de exacte of economische vakken? Kan jij wel een steuntje in de rug gebruiken? Vul dan het contactformulier in dat onderaan deze pagina te vinden is. Ik laat dan zo snel mogelijk wat van mij horen, zodat we een vrijblijvende intake kunnen inplannen. Zo kunnen we samen bespreken wat de meest geschikte aanpak is. De bijlessen kunnen plaatsvinden op mijn hoofdlocatie op de Moldau in Doetinchem, maar kunnen ook in de Bieb of in De Gruitpoort plaatsvinden. Op deze manier kunnen we ook tijdens een tussenuur prima afspreken. En natuurlijk kan je ook online achter je eigen pc begeleiding te krijgen. Volop mogelijkheden dus!

Een bijles duurt een vol uur. De actuele tarieven voor de individuele bijlessen vind je op het tabblad Tarieven.  Ook is het mogelijk om tegen een gereduceerd tarief met meerdere personen tegelijk een bijles af te nemen.

Voor het beste resultaat is het verstandig om wekelijks bijlessen te volgen. In principe beginnen we ook altijd met eens per week. Voor de meeste vakken is een aparte manier van denken nodig waarbij de kracht van de herhaling geldt. Na een tijdje kunnen we soms afbouwen naar tweewekelijks. Incidentele bijlessen zijn meer bedoeld om bijvoorbeeld een achterstand door ziekte weg te werken, om een extra uitleg te krijgen over een bepaald onderwerp of  om samen een hoofdstuk door te nemen als check-up voor een toets.

Problemen bij de overgang van de derde naar de vierde klas havo/vwo:

De grootste valkuilen die ik tegenkom zie ik bij de overgang van de derde naar de vierde klas. Het niveauverschil wordt vaak onderschat. Leerlingen blijven veelal op hetzelfde niveau werken als dat ze deden in de derde. Het belangrijkste verschil dat je zult ervaren is dat het tempo een stuk hoger ligt en de nadruk veel meer komt te liggen op de analyse van een probleem en het echte rekenwerk dat daarbij hoort. Verder ben je vanaf de vierde bezig om de leerstof die in zowel de schoolexamens als in het eindexamen getoetst zal gaan worden.

Tips

Houd er rekening mee dat je naast de gewone lessen zeker 1-2 uur extra per week aan een vak zal moeten werken. Zorg dat je thuis zoveel mogelijk je teksten hebt gelezen, zodat je in de lessen op zoveel mogelijk bezig kunt zijn met de opdrachten. En in de antwoordenboeken zitten veel fouten. Denk dus niet meteen dat je het fout doet maar controleer eerst altijd wat je hebt gedaan.

Ben je geïnteresseerd in bijlessen? Vul dan onderstaand contactformulier in!

Hoe je heb je mij gevonden?

9 + 11 =

Bel direct