.

 

Online bijles, hoe gaat dat?

De wereld is steeds meer gedigitaliseerd. Ook bijlessen vinden steeds meer plaats achter een computerscherm. Afstandsonderwijs is een opkomende trend. Maar is online bijles eigenlijk wel net zo persoonlijk als een bijles op locatie? En hoe zit zo’n les nu eigenlijk in elkaar? Daarover lees je hieronder meer. 

Online bijles is zeker niet hetzelfde als tutorials (filmpjes over een bepaald stukje van de lesstof die vooraf zijn opgenomen en die je steeds terug kunt bekijken). Online bijles is realtime en een-op-een. We spreken op een bepaald moment af in de online omgeving waarin de bijles plaatsvindt. Je krijgt persoonlijke uitleg bij je vragen en we oefenen samen onderwerpen waarmee je moeite hebt. De online omgeving is een combinatie van een videochat (zoals je dat misschien kent van Skype of Facetime) en SMART notebook, het programma waarmee op de meeste scholen op digiboards en smartboards wordt gewerkt. We gebruiken hiervoor een online omgeving dat speciaal ontwikkeld is voor bijlessen en trainingen en daardoor heel stabiel en gebruiksvriendelijk is. Er zitten diverse mogelijkheden in het systeem: we kunnen bijvoorbeeld ook jouw scherm delen. Dat kan erg handig zijn als we bepaalde opgaven moeten gaan bespreken die je op jouw scherm hebt staan. We kunnen dan samen werken op hetzelfde scherm. Dus ook jij kunt tekenen, schrijven, markeren enzovoort. 

Bij de online bijles zie je en hoor je elkaar via een ingebouwde videochat. Dat is soms even wennen aan het begin. Het enige dat je nodig hebt is een laptop, tablet of pc met microfoon (en het liefst ook een camera, maar dat is niet noodzakelijk) en een stabiele internetverbinding

De digitale wereld biedt eindeloze opties om jou op een goede en gedegen manier bijlessen te geven. Bovendien krijg je na de bijles het scherm waarin we (samen) hebben gewerkt als PDF in je mailbox. Hoe makkelijk is dat! Online lessen zijn flexibel in te plannen doordat je niet naar een locatie toe hoeft te gaan waar de bijles wordt gegeven. Dat kan een geweldige oplossing zijn voor leerlingen en studenten die achteraf wonen, weinig tijd hebben of ver uit de buurt wonen.

Wanneer je een online bijles hebt afgesproken, werkt het als volgt: op het moment van de afspraak kan je door te klikken op de tegel van Join.me op deze pagina direct inloggen.  Voor het beste resultaat op een Windows-computer dien je wel Chrome als browser te installeren (mocht je dat nog niet hebben). Ook kun je in de menubalk bovenaan deze site klikken op Inloggen online bijles. Als bent toegelaten tot het virtuele klaslokaal krijg je toegang tot mijn virtuele smartboard. Ook kunnen we elkaar gewoon zien en horen. Voor de mensen die met een iMac, Macbook, iPad of iPhone inloggen: er wordt eerst een speciale app gedownload waarmee je kunt inloggen. Dat gebeurt automatisch dus daar hoef je zelf niet naar op zoek te gaan. 

Ook is het mogelijk om met meerdere leerlingen of studenten tegelijk bijlessen te volgen. Buiten het feit dat het kostenbesparend is, kun je dan ook met elkaar nog discussiëren en verdiepende vragen stellen. Net als in de fysieke lessen of colleges!

Online bijlessen kunnen zeker net zo effectief zijn als een face-to-face bijles. En je hebt geen enkel technisch inzicht nodig. Je hoeft alleen maar op het moment van onze afspraak op de tegel op deze pagina te klikken en je komt automatisch in ons virtuele klaslokaal. We helpen inmiddels al veel studenten in binnen- en buitenland online. Afstand is dus geen enkel probleem meer!

Ben je geïnteresseerd in online bijlessen? Vul dan onderstaand contactformulier in!

Hoe heb je mij gevonden?

12 + 12 =

Bel direct
Route