Pascal Bruil

Even voorstellen

Sinds een aantal jaren geef ik met veel plezier bijlessen in de technische/exacte en aanverwante vakken en de economische vakken. Ik heb al diverse leerlingen en studenten geholpen. Dat heb ik heel lang kunnen combineren met mijn werk in het bedrijfsleven. Inmiddels heb ik van mijn hobby mijn werk gemaakt. Ik ben mijn hart gaan volgen en richt mij nu volledig op het geven van bijlessen en op de coaching van leerlingen en studenten. Daarnaast geef ik trainingen ter voorbereiding op de CCVX-voortentamens (het voortentamen voor de meeste universiteiten) en wiskunde T, help ik leerlingen met hun staatsexamens en geef ik lezingen over de ruimte en het ontstaan van het heelal en de ontwikkelingen in de hedendaagse natuur- en sterrenkunde. 

Ik hoor vaak: “je snapt het of je snapt het niet. Of je haalt een vier of je haalt een zeven.” Daar ben ik het niet mee eens.

Toch blijven de exacte en de economische vakken wel iets anders dan andere vakken. Je hebt een bijzondere aanpak nodig. Je redt het niet alleen door de theorie uit je hoofd te leren. Je zult systematisch te werk moeten gaan en het vertrouwen moeten hebben dat je “er wel uit komt” als je vastloopt. En daarbij moet je soms buiten de gebaande paden durven gaan. Zo ontwikkel je je eigen stijl en je eigen manier.

Teveel leerlingen en studenten laten zich ontmoedigen doordat ze vastlopen. Maar ik zie vastlopen juist als het begin om de leerstof echt te begrijpen. Ook wanneer je bijzondere leerproblemen hebt, want ik heb juist van deze groep leerlingen geleerd dat je met een heldere uitleg, een dosis geduld en veel herhaling heel veel kunt bereiken.

Het is voor mij vooral een uitdaging om je een goede probleemaanpak te leren en zo je inzicht te verbeteren. Ik probeer daarbij zoveel mogelijk jouw manier te volgen. Wanneer je dan vastloopt, kunnen we samen op zoek naar de oorzaak van het probleem en dat wegnemen. Door het stellen van vragen of het geven van tips ga ik je helpen om te ontdekken hoe je in de toekomst zelfstandig soortgelijke vraagstukken op kunt lossen. Iedereen wordt geboren met talenten. En misschien kunnen we jouw (verborgen) talenten wel gaan inzetten en verbaas je jezelf over wat je allemaal wel kunt!

Samen werken aan een beter resultaat geeft mij enorm veel energie. Dat is de belangrijkste reden waarom ik het geven van bijlessen en trainingen zo geweldig leuk vind. Ik kijk er dan ook naar uit om jou te helpen!

Bel direct
Route